fbpx

Wat is de beste manier om een vast te beëindigen?

De meest optimale manier om een (lange) vast te verbreken.
Wanneer we in een vast zitten wordt het lichaam enorm gevoelig voor voedingstoffen en neemt deze extra gemakkelijk op. Glucose is afkomstig uit de koolhydraten en hebben het meeste effect op het hormoon insuline en veroorzaken dan ook de hoogste insulinepiek. Wanneer daar ook nog vetten aan worden toegevoegd, zullen deze vetten extra makkelijk worden opgenomen door de cellen. Het lichaam zal deze vetten opslaan. (Aanmaak van vetreserves). Probeer te voorkomen om de vast te verbreken met een maaltijd met veel koolhydraten EN vetten, kies het een of het ander!

Het meest optimale om de vast te breken is;
– Met puur eiwitten.
– Een combinatie van eiwitten + een beetje koolhydraten.
– Of de combinatie van eiwitten + (gezonde) vetten.

Hierdoor is niet alleen de insulinepiek heel laag, je behoudt ook alle resultaten van de vetverbranding tijdens je vast. Je haalt het optimale resultaat uit je vastenuren.

Je hoeft hier niet voor elke maaltijd voorzichtig mee te zijn, maar voor de maaltijden waarmee je de vast verbreekt ben je op dat moment super insuline gevoelig, dus de insuline respons is een stuk groter, waardoor dit nadelige effect ook groter is!!

Kortom, als je koolhydraten eet, piek je jouw insuline. Als je de vast verbreekt (wat een tijd is waarin je erg insulinegevoelig bent) met koolhydraten, piekt je insuline veel hoger, die piek vertelt je lichaam en cellen om te absorberen wat er op dat moment in de buurt is. Dus een maaltijd met eiwitten en wat koolhydraten is prima, omdat de koolhydraten je cellen vertellen dat ze moeten opnemen en jij de eiwitten opneemt.

Een half uur tot een uur na deze eerste maaltijd mag je eten wat je wilt, uiteraard is het belangrijk om gezonde en gebalanceerde voeding te eten.

 

Wij selecteerden de Clear Whey ISO Punch van 4470supplements hierdoor als The Perfect Fast Breaker, maar deze is ook zeer geschikt als dagelijks tussendoortje voor het op peil houden van jouw eiwit behoeften.

Bestel snel:

  • Clear Whey ISO Punch – Tropical

     32,50
    Toevoegen aan winkelwagen

Bekijk overige berichten