fbpx

Voedingssupplementen, zijn die echt nodig ondanks dat ik gezond en gevarieerd eet?

Gezonde voeding en dus gezond eten is inderdaad de basis, die moeilijk is te evenaren met supplementen. Helaas veel groente en fruit bevatten steeds minder vitaminen en mineralen waardoor het vandaag de dag lastig blijft om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Ons lichaam heeft door onze veeleisende levensstijl vaak wat extra ondersteuning nodig en met de juiste voedingssupplementen kunnen wij dit prima aanvullen.

Wil jij ook weten of jij ook baat kan hebben bij het nemen van één of meerdere voedingssupplementen? Onderstaand een aantal zaken op een rijtje.

Echt evenwichtig eten is moeilijk
Naar schatting eet slechts 2% van de mensen werkelijk evenwichtig. Er is in onze voeding een overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren. Daarbij krijgen we vaak te weinig vitamines, mineralen en eiwitten binnen. Een tastbaar gevolg hiervan is dat we vaker moe zijn. Ook het stijgend aantal mensen met overgewicht heeft hiermee te maken.

Gezond voedsel bevat minder vitamines en mineralen dan vroeger 
Al maak je bewust gezonde keuzes, het is niet zeker dat je eten de nodige voedingsstoffen bevat. De kwaliteit van voedsel vermindert door overproductie, het gebruik van kunstmest, verdelgingsmiddelen en conserveringsstoffen. In een sinaasappel zit nu bijvoorbeeld minder Vitamine C dan 50 jaar terug. En dat geldt voor veel groenten en fruit.

Last van stress
Meestal herkennen we het niet, maar velen van ons hebben (soms) stress. Een goede balans behouden tussen werk en privé is een hele uitdaging. Daarnaast doen we vaak zelf aan sport, zijn we druk met de hobby of het sporten van de kinderen en onderhouden we een druk sociaal leven. Alles bij elkaar is dit best veel. Bij fysieke en psychische stress heeft ons lichaam meer essentiële voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.

Te weinig zonlicht
In ons land is de zon in de winter niet sterk genoeg om voldoende Vitamine D aan te maken. Als je een blanke huid hebt, is het zonlicht tijdens de zomer soms voldoende. Je moet dan wel voldoende buiten komen. Heb je een getinte of donkere huid, dan maak je van nature minder snel Vitamine D aan. Ook een oudere huid maakt minder Vitamine D aan dan een jonge huid. Niet vreemd dus dat de meesten van ons in de winter een Vitamine D tekort hebben.

De beste ondersteuning voor jouw lichaam
Door de manier waarop we leven, heeft ons lichaam erg veel essentiële voedingsstoffen nodig. Die grote en benodigde hoeveelheid kan je zelfs met een optimaal eetpatroon niet binnenkrijgen.

Wil je jouw lichaam zo goed mogelijk ondersteunen, dan is ‘basissuppletie’ een goed idee. Bij basissuppletie neem je een aantal voedingssupplementen, die veelvoorkomende tekorten compenseren en extra behoeften invullen. Met voedingssupplementen bedoelen we: vitamines, mineralen, aminozuren en kruiden.

Suppletie is zeker aan te raden (nodig) als je behoort tot één van de risicogroepen voor tekorten:
*Zwangere vrouwen
*(Top)sporters
*Jonge kinderen
*55-plussers
*Mensen met veel stress
*Rokers
*(Langdurig) zieken
*Bij (overmatig) alcoholgebruik
*Iedereen die het grootste deel van de dag binnen zit

Bekijk overige berichten