fbpx

Magnesium

Een belangrijk voorbeeld van een mineraal dat pas goed opneembaar is indien organisch gebonden, is magnesium. In voedingssupplementen kom je het meestal tegen onder de (goedkopere) anorganische vorm, die een laxerend effect kan hebben. Als je echter van de bijzondere eigenschappen (o.a. spierontspanning) van magnesium wilt genieten, moet je kiezen voor een goed opneembare (organisch gebonden) vorm van magnesium.

Kies altijd een magnesiumsupplement waar de magnesium organisch gebonden is. Voorbeelden zijn:
*Magnesiumcitraat
*Magnesiumglycinaat
*Magnesiumbisglycinaat
*Magnesiumglycerofosfaat
*Magnesiumgluconaat
*Magnesiumtauraat
*Magnesiumorotaat

Goed om te weten: een kwalitatief magnesiumsupplement bevat niet alleen de organische vorm van magnesium, maar ook B-Vitamines en Taurine. Die stoffen versterken de werking van magnesium.

Botten en tanden
De magnesiumvoorraad in het lichaam van een volwassene is ongeveer 25 gram. Meer dan de helft hiervan zit opgeslagen in de botten en het glazuur van de tanden. Vandaar dat magnesium essentieel is om deze sterk te houden.

Energie
Meer dan 300 enzymen worden ondersteunt door magnesium. Deze enzymen zijn betrokken bij het vrijmaken van energie in het lichaam. Zo is magnesium dus van belang voor het energieniveau.

Geestelijke balans
Magnesium draagt bij aan een goede gemoedstoestand en heeft een positief effect op de geestelijke balans. Ook verschillende hersenfuncties, zoals het leer- en concentratievermogen en het geheugen, worden ondersteund.

Spieren
Magnesium is goed voor de spieren. Het speelt een grote rol bij het behoud van sterke en soepele spieren.

 

Zenuwen
Het zenuwstelsel ondervindt ook positieve effecten van magnesium en kan hierdoor beter zenuwprikkels doorgeven

Eiwitstofwisseling
Magnesium werkt samen met enzymen die zorgen voor de eiwitstofwisseling. De opbouw van lichaamseiwitten zijn afhankelijk van magnesium.

Voeding
Magnesium kun je uit de voeding vooral binnenkrijgen door graanproducten, zuivel, vlees(waren) en groenten te eten.

Wij selecteerden de Magnesium Citraat – Elementair 200 mg van 4470supplements als degene die aan de voorwaarden voldoet.

Bestel snel:

Bekijk overige berichten