fbpx

Actieve Vitamine D3

Vitamine D is onmisbaar voor een goede werking van je immuunsysteem. Je huid maakt de vet oplosbare vitamine aan onder invloed van voldoende sterk zonlicht. Ook je voeding bevat Vitamine D: vooral vette vis en in mindere mate vlees en eierdooiers.

Al is Vitamine D één van de weinige vitamines die je lichaam zelf kan maken, een Vitamine D-tekort komt vaak voor. Dat komt onder andere omdat de zon in ons land in de winter niet sterk genoeg is. Daarbij maken kinderen, ouderen en mensen met een getinte huid van nature minder snel vitamine D aan.

De twee belangrijkste vormen van Vitamine D zijn Vitamine D2 en Vitamine D3. In supplementen en verrijkte voedingsmiddelen vind je zowel Vitamine D2 als D3. Geef de voorkeur aan Vitamine D3, want dat is de meest actieve vorm. Vitamine D2 is minder effectief.

Op het etiket van een voedingssupplement herken je actieve Vitamine D3 zo:
Cholecalciferol.

De minder effectieve vorm (Vitamine D2) verschijnt onder deze naam:
Ergocalciferol

De oplossing voor een Vitamine D-tekort is een kwalitatief supplement: een emulsie met vitamine D3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij selecteerden de Vitamine D3 (Cholecalciferol) 75 mcg 3000 I.E. – 120 tabletten en de Vitamine D3 (Cholecalciferol) 75 mcg 3000 I.E. – 90 capsules van 4470supplements als degene die aan de voorwaarden voldoet.

Bestel snel:

  • Vitamine D3 (Cholecalciferol)

     17,95
    Toevoegen aan winkelwagen

Bekijk overige berichten